Poire & Chocolat

Gruszka, czekolada, rum i kawa – kto pisze się na taki zestaw? Ja na pewno tak i powiem więcej – sam już go wypróbowałem pod postacią świetnego koktajlu Poire & Chocolat.

Połączenie tych czterech składników daje niezwykłą mieszankę, obok której nie da się przejść obojętnie. Likier gruszkowy, ciemny rum, espresso i syrop czekoladowy – koktajl stworzony przez Francesco Meriniego z Handmade Cafe w Perugii. Polecam wypróbować poniższą recepturę, bo bez dwóch zdań będziecie do niej wracać.

Składniki ( 1 koktajl ):

50ml ciemnego rumu

20ml likieru gruszkowego ( używam William Pear Liqueur od Giffard)

20ml syropu czekoladowego

30ml espresso

Przygotowanie: Wszystkie składniki dodać do shakera wypełnionego lodem. Potrząsać 10-15 sekund. Przecedzić do kieliszka koktajlowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *